Skip to main content

At First

Machines die de wereld overnemen, politici die compleet doorslaan, en de helft van de wereldbevolking aan de narcotica voorzien door de heersende farmaceutische industrie. - De songteksten van At First zijn vaak toekomstige doembeelden van een apocalyptische wereld. Maar soms komt deze visie toch akelig dichtbij... In hoeverre is dit slechts science-fiction?

At First zoekt met haar muziek de grenzen op van de alternatieve rock en metal en laat daarbij horen brede invloeden te hebben. Invloeden die variëren van Halestorm tot Alter Bridge en van Northlane tot Rage Against the Machine. Die grenzen weten ze ook regelmatig smaakvol te doorbreken met een moderne, complexe sound waar scheurende riffs vergezeld worden met afwisselende grooves.

Door hun energieke live performance en no-nonsense mentaliteit heeft At First al verscheidene wedstrijden gewonnen, op festivals en zalen gespeeld als AFAS Live, Breda Barst, Female Metal Event - FemME, Mezz, De Cacaofabriek,  HBO Intro Festival, Popelucht, Paard, Gebouw T en heeft het podium gedeeld met acts als Bring Me The Horizon, Textures, The Royal & Dool. 

Popelucht editie: 2019, 2017