Skip to main content

Over Popelucht


Popelucht is een pop/rock openlucht festival dat jaarlijks plaats vindt in het laatste hele weekend van augustus. Op zaterdag van 19.00 tot 24.00 uur en zondag van 13.30 tot 23.00 uur. Het wordt gehouden in het Oderkerkpark in het centrum van Etten-Leur.

Het festival richt zich voornamelijk op beginnende en regionale bands. Popelucht biedt een zeer gevarieerd programma, omdat alle muziekstijlen welkom zijn. Pop, rock, ska, punk, elektro, rockabilly, reggae, metal, grunge, hardrock, blues, singer songwriter... je kunt het allemaal tegenkomen op Popelucht.
Naast cover- en tributebands bestaat de hoofdmoot uit bands met eigen werk.

Popelucht heeft 2 podia. De Mainstage en daarnaast een kleiner, sfeervol Talentstage verderop in het Oderkerkpark. Op dit kleinere podium presenteren zich opkomende bands, die nog net een maatje te klein zijn voor het grote werk, of die beter tot hun recht komen in een wat intiemere sfeer.

Naast het entertainen van in totaal zo’n 3500 tot 4000 bezoekers heeft Popelucht de doelstelling om nieuwe bands onder de aandacht te brengen en ze een opstapje naar een mooie carrière te geven. Hierom is het een speerpunt van Popelucht om het festival gratis toegankelijk aan te bieden. Met behulp van sponsoren blijft dit tot op de dag vandaag nog steeds mogelijk.

Popelucht is een festival voor jong en oud. Zaterdagavond is uitgaansavond, met cover- en tributebands. Op zondag staat er een springkussen en schmink voor de jonkies, en staat er een aantal kramen. Het programma richt zich dan meer op bands met eigen werk. Uiteraard wordt er goed gezorgd voor de inwendige mens.

Popelucht wordt georganiseerd door Afd. Popelucht, die valt onder De Nobelaer in Etten-Leur. Popelucht heeft geen beroepskrachten, het draait geheel op vrijwilligers. Gedurende het jaar zijn 10 medewerkers bezig met de organisatie, tijdens het festival zijn zo’n 60 man/vrouw actief.