Skip to main content

Bakkers & Van Dorst

BAKKERS & VAN DORST 

Het duo Jack Bakkers en Peter van Dorst komt voort uit de groep Jack Bakkers & De Grensgevallen, welke na zestien jaar werd opgeheven. 

Het duo ging zich richten op het geven van gratis huiskamerconcerten, met als voorwaarde dat ze na afloop mogen collecteren voor de Stichting ALS. Ze doen dit uitsluitend voor luisterpubliek, zodat de zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes goed uit de verf komen.  

Jack Bakkers schreef samen met zijn vriend George Kooymans het lied “Touwtje uit de deur” dat verscheen op het debuutalbum van de Vreemde Kostgangers [Boudewijn de Groot, Hennie Vrienten en George Kooymans]. Ook voor hun tweede album “Nachtwerk” leverde Bakkers een liedtekst. Toen bij George Kooymans ALS werd gediagnostiseerd besloten Bakkers en zijn muzikale vrienden om hun optredens volledig in dienst te stellen voor de Stichting ALS. Bakkers nam met de Grensgevallen drie albums op, “Volksbenzine” verscheen in 2007, “Welkom in de Wildernis” in 2011, en “Drie in 2018.  Als sluitstuk verscheen in 2023 de  single “het Duiveltje” dat was opgedragen aan zijn vriend George Kooymans.   

 

 

Popelucht editie: 2024